یک محقق طب اسلامی خواستار توجه ویژه دولتمردان و مسئولان به طب اسلامی و در اختیار گذاشتن کلینیک و بیمارستان برای کاربردی کردن این علم شد.
به گزارش پایگاه خبری مباحث به نقل از خبرگزاری قرآنی ایکنا , حجتالاسلام احمدعلی آقارفیعی، پزشک و محقق طب اسلامی خواستار توجه ویژه دولتمردان و مسئولان به طب اسلامی و در اختیار گذاشتن کلینیک و بیمارستان برای کاربردی کردن این علم شد و عنوان کرد: دانشگاهها و اساتید حوزه طب سنتی و طب اسلامی از نظر تئوری مطالعات خوبی انجام دادهاند اما از نظر عملی نیاز به بیمارستان دارند.
وی تصریح کرد: چون دولت فعلا بیمارستان و کلینیکی برای کاربردی کردن این طب راه اندازی نکرده است این کار نمود چندانی ندارد در حالیکه در کشورهایی مانند آلمان، هند و پاکستان چنین اماکنی وجود دارند و به عنوان مراکز طب سنتی جهان شناخته میشوند؛ رهبر معطم انقلاب در این زمینه تأکید بسیاری دارند که این مسئله در ایران هم هر چه زودتر محقق شود.
وی افزود: استقبال مردمی از طب ایرانی و اسلامی زیاد است اما کمکهای دولتی در این زمینه بسیار ناچیز است برای پیشبرد طب اسلامی تمرکز را بر گسترش آن به وسیله تحقیقات و پژوهش و چاپ کتاب گذاشتهایم اما باید برای کاربردی کردن آن هم راهی اندیشیده شود.
طب اسلامی و پزشکی امروزی منافاتی با هم ندارند
این استاد حوزه و دانشگاه بر عدم منافات بین پزشکی امروزی و طب اسلامی تأکید کرد و اظهار کرد: در حال حاضر مطبهایی که به طبابت در زمینه طب سنتی مشغول هستند با پزشکی از شیوه تشخیص استفاده میکنند اما در درمان بر شیوههای طب اسلامی و ایرانی و با تکیه بر نظریههای بوعلی سینا و رازی و جرجانی تأکید دارند و در کنار آن از تکنولوژی روز استفاده میشود، این دو هیچ منافاتی با هم ندارند، هر آنچه بتواند به بهبودی و سلامت مردم منجر شود باید از آن استقبال کرد.
برای گسترش طب سنتی باید بین حوزه و دانشگاه ارتباط برقرار کرد
وی همچنین به لزوم برقرای ارتباط بین اساتید طب سنتی و اساتید حوزه تاکید و تصریح کرد: با توجه به محدویدیتی که پیش از انقلاب بر حوزه و روحانیت تحمیل شد از شکل گیری علوم تجربی و تدریس آن جلوگیری بعمل آمد؛ این در حالیست که در قدیم علومی مانند طب، شیمی، نجوم و … جزء مباحث اصلی حوزه بود که باید از طریق مراجع و مسئولان حوزه تلاش شود این علوم به حوزه بازگردانده و دوباره به طلبههای تدریس شود.
این محقق طب اسلامی بیان کرد: از سوی دیگر باید بتوان ارتباط خوبی بین اساتید دانشگاهی که در زمینه طب سنتی کار میکنند و اسایتد و طلبههای حوزه که در این زمینه فعالیت دارند، برقرار کرد تا بتوان به شکلگیری و گسترش آن در حوزه کمک کرد.
ضرورت ورود مفسران به روایات طب
وی یاد آور شد: حضرت علی(ع) فرمودند «الاسلام دین سلامته و جامعه الکرامه»، هر چیزی در مکتب ما بیان میشود بخشی از آن بحث سلامت است؛ چه سلامت اجتماعی باشد چه سلامت تن و روان و فردی باشد، باید با تکیه بر احادیث و روایت معصومین(ع) طب اسلامی را بین مردم جا بندازیم احادیث و روایات در زمینه طب سنتی جمع آوری شدهاند اما متأسفانه هنوز هیچ شرح و تفسیری بر آنها انجام نشده است، باید مفسران ما در این زمینه نیز قدمهایی بردارند.