قاری بینالمللی قرآن اظهار کرد: تخصصی شدن برنامههای شبکه قرآن سیما با محوریت تلاوت، اقدام بسیار خوب و توجه به مخاطبان جهانی آن است.
به گزارش پایگاه خبری مباحث به نقل از خبرگزاری قرآنی ایکنا , رحیم خاکی، قاری بینالمللی قرآن با اشاره به تغییر رویکرد شبکه قرآن سیما براساس حکم مدیر جدید این شبکه تلویزیونی مبنی بر توجه بیشتر به پخش تلاوت و انتقال برنامههای معارفی آن به دیگر شبکهها گفت: این امر که مباحث قرآنی و پخش تلاوت در شبکه قرآن سیما پررنگتر و برنامههای معارفی در این شبکه کمرنگتر شود اقدام بسیار خوبی است و بنده سالها انتظار داشتم این اتفاق در شبکه قرآن سیما رخ دهد.
خاکی افزود: شبکه قرآن سیما یک شبکه بینالمللی است و برد بسیار خوبی در ترکیه، آلمان، اتریش و… و بین خانوادههای مسلمان دارد اما با توجه به اینکه مسلمانان در دیگر کشورها فارسی نمیدانند برنامههای معارفی برای آنها جذابیتی ندارد و در کنار اهمیتی که توجه به برنامههای معارفی دارد اما مخاطبان این شبکه تلویزیونی در دیگر کشورها از برنامههای معارفی این شبکه چیزی متوجه نمیشوند.
پخش تلاوتهای ناب قاریان ایرانی
وی در ادامه گفت: به لحاظ تکنیکی و تخصصی هم اگر فعالیتهای قرآنی و تلاوتها به خصوص تلاوتهای ناب قاریان ایرانی را از طریق شبکه قرآن سیما در جهان پخش کنیم و به فعالیتهای تخصصی در حوزه قرآن از طریق این شبکه تلویزیونی بپردازیم این شبکه جایگاه فوقالعادهای در جهان پیدا کرده و از نظر تخصصی ارتقا خواهد داشت.
این قاری بینالمللی قرآن یادآور شد: همچنین با توجه به لزوم پرداختن به مباحث معارفی و تولید برنامههای معارفی در رسانه ملی، اگر بحث معارفی از شبکه قرآن سیما حذف شده است باید این برنامهها در سایر شبکههای تلویزیونی تقسیم شود و برنامههای معارفی به یک شبکه تلویزیونی اختصاص پیدا نکند؛ اگر برنامههای معارفی در دیگر شبکهها تقسیم شود به طور طبیعی مخاطبان زیادی را تحت پوشش قرار میدهد که این هم شکل بسیار مطلوبی است.
وی ادامه داد: کار دیگری که برای توجه به برنامههای معارفی در شبکههایی به غیر از شبکه قرآن سیما میتوان انجام داد این است که در کنار شبکه قرآن سیما، شبکه معارف سیما در قم راهاندازی شود و با توجه به ظرفیت حوزه علمیه قم، این شبکه تلویزیونی بتواند نیاز مخاطبان در مباحث معارفی را رفع کرده و عموم مردم را تحت پوشش قرار دهد.
ارائه آموزشهای عمومی و تخصصی
خاکی ضمن تشکر از معاون سیما به دلیل رویکرد جدیدی که در شبکه قرآن سیما ایجاد کرده است، عنوان کرد: عموم مردم قرائت قرآن و برنامههای قرآنی را دوست دارند و اینطور نیست که فقط قاریان و حافظان قرآن برنامههای قرآنی را دنبال کنند بلکه شنیدن تلاوتهای فاخر برای عموم جذابیت دارد و زمانی که شبکه قرآن سیما در کنار پخش تلاوتهای فاخر، به مباحث مختلف آموزشی حول محور قرآن و آموزش عمومی و تخصصی قرآن بپردازد، میتواند ظرفیت خوبی را ایجاد کند.
وی با تأکید بر لزوم توجه بیشتر به مباحث آموزش قرآن در شبکه قرآن سیما، عنوان کرد: برنامه تلویزیونی «مفتاح» که رویکردی آموزشی دارد هر روز به مدت یک ساعت از این شبکه تلویزیونی پخش میشود اما مطالبی که در هر جلسه باید ارائه شود به قدری زیاد است که در یک ساعت جمع نمیشود و اگر شبکه قرآن سیما به صورت تخصصی قرآن را مورد توجه قرار دهد به طور طبیعتی زمان بیشتری به چنین برنامههایی اختصاص پیدا میکند و مخاطبان میتوانند سوالات بیشتری داشته باشند و مباحث آموزشی با دقت و حوصله بیشتر ارائه شود.
کمترین بودجه و امکانات به شبکه قرآن سیما اختصاص یافته است
قاری بینالمللی قرآن در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: راهی که شبکه قرآن سیما تا به امروز طی کرده، راه موفق و خوبی بوده است و اگر با انصاف نظر دهیم در همه دورهها زحمات زیادی در این شبکه تلویزیونی کشیده شده است و این در حالی بوده است که شبکه قرآن سیما نسبت به سایر شبکههای تلویزیونی با حمایتهای کمتری روبرو بوده و کمترین بودجه و امکانات به شبکه قرآن سیما اختصاص پیدا کرده است؛ با این حال به نظر بنده شبکه قرآن سیما یکی از موفقترین شبکههای جمهوری اسلامی ایران نه تنها در داخل بلکه در عرصههای بینالملل بوده است.
وی با عنوان این مطلب که موفقیت شبکه قرآن سیما طی سالهای گذشته از این پس نیز باید دوام داشته باشد، افزود: نیازهای جامعه امروزی در سطح ملی، منطقهای و جهانی باید درست رصد شود و البته این قابلیت و ظرفیت در صداوسیما و مدیران و برنامهریزان ارشد این سازمان وجود دارد.
خاکی ادامه داد: شبکه قرآن و معارف سیما در مدیریت جدید چنانچه از نخبگان قرآنی کشور و از نخبگان رسانهای ملی و بینالمللی در طراحی و شکل دادن به یک سری برنامههای جدید و استفاده از ظرفیتهای جدید استفاده کند، میتواند تأثیرگذاری زیادی داشته باشد و البته دولت و مجلس نیز باید برای سهولت کار این شبکه تلویزیونی، حمایتهای جدی بودجهای را داشته باشند تا امکانات سختافزاری لازم در اختیار برنامهسازان این شبکه قرار گیرد.
وی یادآور شد: در جهت برنامهسازیهای شبکه قرآن سیما که نیاز به بودجه و هزینه دارند نباید مضایقه کرد؛ شبکه قرآن سیما، شبکهای است که نباید آن را در حد یک شعار ببینیم زیرا این شبکه تلویزیونی میتواند نقش موثری در جهت سلامت معنوی جامعه داشته باشد و باید بودجه و امکانات لازم در اختیار آن قرار گیرد.