سفر حجت الاسلام والمسلمین احمدی شاهرختی استاد علوم قرآنی و مبلغ اعزامی حوزه علمیه قم به کشور اندونزی با استقبال مردم و علما و فرهیختگان این کشور همراه شده است.
به گزارش پایگاه خبری مباحث به نقل از خبرگزاری حوزه، سفر حجت الاسلام والمسلمین احمدی شاهرختی استاد علوم قرآنی و مبلغ اعزامی حوزه علمیه قم به کشور اندونزی با استقبال مردم و علما و فرهیختگان این کشور همراه شده است و این مبلغ حوزوی ضمن حضور در برخی آئین های مذهبی در اندونزی، با برخی شخصیت های دینی و فرهنگی این کشور دیدار کرد.
سخنرانی در مسجد کیانی شهر پلمبنگ
در همین راستا با حضور حجتالاسلام احمدی شاهرختی، مراسم جشن میلاد پیامبر رحمت(ص) در مسجد کیانی میرگان شهر پلمبنگ در استان سوماترای جنوبی اندونزی برگزار شد.
وی در این مراسم گفت: حق پیامبر(ص) بر عهده ما یک به یک بسیار است و ایشان چون حق حیات بر عهده ما دارد و ما را از جهالت و خرافات و نادانی ها ما را نجات داده و به نور ایمان و اسلام مزین کرده، ما باید همواره در مناسبتهای مختلف به یاد او باشیم چنان که این نکته مهم در هر نماز ما با ذکر صلوات محقق شده است.
وی تصریح کرد: در طول زمان انسان های زیادی آفریده شدهاند اما گل سرسبد عالم که اسوه کامل و مورد اقتدا بوده وجود نازنین پیامبر(ص) است.
این مبلغ علوم دینی با اشاره به برخی گفتهها در خصوص اینکه عدهای برگزاری جشنهای ائمه اطهار(ع) و پیامبر رحمت(ص) را منع میکنند اذعان داشت: چگونه است که برای فرزند خود که ممکن است هیچ جایگاه معنوی در حیات دیگران نداشته باشد مجلس جشن می گیریم و از مردم هم دعوت میکنیم که حضور داشته باشند، اما نوبت به اولیای خدا که می رسد میگویم بدعت است. باید به این افراد گفت که خیر، اینگونه راهنمایی کردن بدعت است و هیچ سنخیتی با پیامبر و اولیای الهی ندارد.
وی عنوان داشت: در قرآن نسبت به تعظیم شعار الهی و یادکرد ایام الله صراحتا آیه نازل شده است و کدام روز از ولادت این مولود گرامی برتر و مهمتر است، ما باید در میلاد این پیامبر(ص) آنچه در توان داریم در ذکر و یاد او بکوشیم چنانچه که خداوند نسبت به اولیا با آیه والذکر این تعلیم را داده است.
حجت الاسلام احمدی شاهرختی بیان داشت: ما انسان های ناقصی هستیم که با پیروی از مقتدای کامل یعنی وجود پیامبر کامل می شویم و این معنای آیه لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه است.
وی بیان داشت: متاسفانه در بین امت اسلام افراد منحرفی پیدا می شوند که یاد پیامبر(ص) را بدعت می دانند و شرک و کفر تلقی می کنند و اینها نه از قرآن چیزی میدانند و نه نسبت به تکریم کسی که به ما خدمت کرده چیزی را متوجه میشوند و قطعا کسانی که اینگونه بگویند هیچ جایگاهی بین ما ندارند و ما آنها را پس می زنیم.
در پایان مراسم هم تلاوت قرآن کریم توسط استاد اعزامی از ایران، زینت بخش محفل بود و بعد از آن حجتالاسلام احمدی شاهرختی به زیارت عبدالحمید میروگان از نوادگان رسول خدا(ص) که در حدود ۳۰۰ سال پیش در آن منطقه حضور داشته و به تبلیغ علوم اسلامی میپرداخته، رفت.
دیدار با رئیس و اعضای سازمان بیت المسلمین اندونزی
همچنین حجت الاسلام احمدی و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی با رئیس و اعضای سازمان بیت المسلمین اندونزی دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار آقای پرفسور دکتر حمکاحق عضو پارلمان کشور اندونزی و رئیس سازمان بیت المسلمین، ژنرال غزالی، رئیس هیئت مشاوران بیت المسلمین، عرفان شاه رئیس بخش سازماندهی و عضو سابق پارلمان، محمود الدین مسلم، رئیس بخش اقتصادی سازمان بیت المسلمین، خانم عالیه میسره معاون خزانهداری سازمان، آقای رامی کوشتانیاتو معاون بخش همکاریهای بین المللی سازمان و نیز رئیس کتابخانههای سازمان محمدیه، آقای نصیر الفلاح عضو فعلی پارلمان و رئیس بخش جوانان سازمان، آقای اربی آپریانتو معاون دبیر کل و نیز آقای نورمان شاه دبیرکل سازمان بیت المسلمین حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم ابراهیمیان از ضرورت برپایی این نشست یاد کرد و گفت خوشبختانه این نشست همراه شد با حضور استاد علوم قرآنی جمهوری اسلامی ایران که از علمای مجمع تقریب نیز هستند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی ادامه داد: هدف ما برقراری ارتباطات فرهنگی و دینی در راستای همکاریهای دو جانبه است و امید میرود مجموعه مباحث مطرح شده در جلسه امروز برای آینده دو کشور مفید فایده باشد.
در ادامه این مراسم پرفسور دکتر حمکاحق عضو پارلمان اندونزی و رئیس سازمان بیت المسلمین اظهار داشت : این سازمان در راستای اهداف اجتماعی و دینی قدم بر میدارد که در ۲۸ استان از ۳۴ استان اندونزی شعبه دارد.
وی تصریح کرد: ما در این سازمان نگاه تقریبی داریم چرا که اعضای آن، هم از سازمان نهضت العلما هستند و نیز از سازمان محمدیه که ایده اصلی این سازمان از طرف توفیق حماس رئیس شورای خلق و همسر خانم مگاواتی بوده است که الان مرحوم شدهاند.
دکتر حمکاحق در ادامه گفت: از رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی به دلیل برگزاری چنین نشستی قدردانی میکنم.
وی گفت: ما و منطقه پارسی و مذهب شیعه اشترکاتی داریم که از جمله آنها میتوان به اهتمام اندونزیایی ها به اول سال قمری با «سورا» که همان عاشورا است اشاره کرد.
رئیس بیت المسلمین عنوان داشت: همچنین در هنگام نکاح دعایی را میخوانیم که پیامبر(ص) برای حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) قرائت کردند و از سوی دیگر در منطقه آچه اندونزی سینه زنی شبیه ایرانیها داریم و از سوی دیگر در حدود ۳۵۰ اصطلاح و کلمه فارسی را در این کشور داریم که جزو مشترکات به شمار میروند.
وی گفت: همه این موارد نشان میدهد که ما ارتباطات دینی و فرهنگی داشتهایم و باید هم اکنون نیز آنها را تعمیق ببخشیم که برای همین منظور با پیشنهاد رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی موافقم که در آینده نزدیک انجمن فرهنگی و دینی در راستای تعمیق روابط بین دو کشور ایران و اندونزی تاسیس نماییم.
در ادامه این جلسه آقای احمدی شاهرختی طی سخنانی گفت: سازمان بیت المسلمین میتواند با محور قرار دادن ۵ امر مهم تاثیر بسیار مثبتی در اندونزی و در عرصه بین المللی داشته باشد.
وی گفت: این ۵ اصل عبارت است از: ارتباطات بین سازمانی و بین المللی، توجه به بخش کارشناسی، اهتمام به امر پژوهش، اهتمام به امر آموزش و توجه به رسانه که میتواند با استفاده از آنها به نتایج مطلوب برسد.
آقای احمدی شاهرختی در ادامه به تبیین یکی از محورهای مهم پرداخت و تاسیس انجمن فرهنگی و دینی را در زمان کنونی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: ما در حوزه علمیه قم و نیز مجمع تقریب مذاهب اسلامی هم میتوانیم برای تحقق این مهم قدمهایی را برداریم.
در ادامه هر یک از اعضای بیت المسلمین مباحثی را مطرح کردند که رایزن فرهنگی و استاد اعزامی به سوالات آنها پاسخ دادند.
در پایان این جلسه نیز رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی با مهم ارزیابی کردن این جلسه گفت: جناب آقای دکتر ابراهیمی ریاست محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به اندونزی سفر خواهند کرد و ما میتوانیم در حضور ایشان انجمن فوق را تاسیس نموده که در این خصوص پرفسور حمکاحق اظهارداشتند ما از طرف سازمان بیت المسلمین و نیز سازمان نهضت العلما و محمدیه با ارسال دعوت نامه خطاب به جناب دکتر ابراهمی از ایشان درخواست میکنیم که ما را در ایجاد چنین کمیتهای در راستای تعمیق روابط فرهنگی و دینی کمک نمایند.
حضور در مجتمع علمی-آموزشی الاتفاقیه اندونزی
حجتالاسلام احمدی با حضور در مجتمع علمی آموزشی الاتفاقیه کشور اندونزی در جمع دانش پژوهان این مرکز سخنرانی کرد.
این مرکز که به عنوان حوزه علمیه اهل سنت مطرح است در ایام تعطیلی با برنامهریزی اقدام به برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی در ۳۲ رشته ویژه برادران و خواهران کرد.
حجتالاسلام احمدی شاهرختی در ابتدای ورود خود به این مرکز مورد استقبال خواهران و برادران طلبه این مرکز قرار گرفت و مسوولان این حوزه به صورت رسمی از این طلبه مبلغ ایرانی استقبال کردند.
وی در این استقبال ضمن قدردانی از مسوولان حوزه الاتفاقیه، از این دعوت در ایام ولادت باسعادت پیامبر(ص) قدردانی کرد و این ایام و همچنین سال نو میلادی و میلاد حضرت مسیح(ع) را تبریک گفت.
شایان ذکر است در پایان این مراسم از برترینهای این دوره ورزشی با اهدای هدایایی قدردانی شد که برخی هدایا به دستان حجتالاسلام احمدی شاهرختی به آنها اهدا شد.
حضور در مجلس ذکر اسماء الحسنی در موسسه تاج اندونزی
حجتالاسلام و المسلمین احمدی شاهرختی در جشن میلاد پیامبر(ص) در موسسه گراهام تیارا(graham tiara) که در فارسی به معنی موسسه تاج میشود شرکت کرد.
وی در این مراسم با توجه به آیات آغازین سوره مزمل بیان داشت: نماز شب بر پیامبر(ص) واجب بود و مامور به تلاوت به قرآن در شب بودند.
وی بیان داشت: علت آن امر این است که ایشان قول ثقیل را از خداوند گرفته بودند، إِنَّا سَنُلْقِی عَلَیْکَ قَوْلاً ثَقِیلاً. اینجا این سئوال مطرح میشود که آیا این تلفظ و حفظ، سنگین است؟ که قطعا نه و منظور از قول ثقیل اجرای کار است و کسی که میخواهد این کار را انجام دهد ناگزیر به ارتباط با خداوند در دل شب است.
این مبلغ علوم دینی بیان داشت: پیامبر(ص) که زاهدانه و عارفانه در نیمه شب با خداوند مناجبات می کند همان شخص در روز با کفار و مشرکین می جنگد و این یعنی شخصیت جامع و کامل و انسان کامل که باید برای ما الگو باشد.
حجتالاسلام احمدی به آیه شریف لقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ ادامه داد: انسان برای طریق کمال ناگزیر است که الگو انتخاب کند و برای طی کردن مسیر خدایی و رسیدن به کمال مطلق چاره ای جز الگو گرفتن از انسانی که اخلاق خدایی داشته باشد نیست و خاتم انبیا این خاصیت را داشت.
وی بیان داشت: متاسفانه مردم و امت پیامبر(ص) هر کدام یک بخشی از شخصیت ایشان را گرفتند و آن شخصیت جامعی که مد نظر بود تا امت اسلامی را به مدارج عالی رهنمون کند ایجاد نشد، برخی جهاد، برخی معرفت، برخی زمینه های علمی و…. که باید در همه مسائل و موارد به پیامبر(ص) اقتدا کنیم.
این مبلغ علوم دینی در پایان گفت: قطعا دشمنان اسلام قوت ما و عظمت ما را نمی خواهند و مدام در تلاش هستند تا به ما ضربه بزنند و راهی بهتر از تفرقه نیست که خودمان را بر علیه خودمان ترویج کنند و کسانی که عامل تفرقه هستند نیروی های دشمن هستند و باید دشمن را بشناسیم تا بتوانیم به آنچه که در سیره پیامبر بود عمل کنیم.
جلسه پرسش و پاسخ با شیعیان پکالونگن اندونزی
جلسه پرسش و پاسخ با حضور شیعیان شهر پکالونگن اندونزی با حضور آقای احمدی شاهرختی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم برگزار شد.
حجتالاسلام احمدی شاهرختی در ادامه فعالیتهای تبلیغی خود در ایام ولادت نبی مکرم اسلام(ص) در اندونزی، با سفر به شهر پکالونگن با مردم تازه شیعه شده این شهر دیدار کرد و با برپایی دو جلسه به سوالات آنها پاسخ داد.
بنابر این گزارش تحلیل شرایط کشور عراق، برگزاری اربعین حسینی، نحوه رویارویی با داعش، خدمات عام المنفعه در منطقه جهت جذب جوانان، چگونگی تاسیس صندوق صدقات و امور خیریه و…. از جمله سئوالاتی بود که مطرح و حجتالاسلام احمدی به آنها پاسخ داد.
قرائت جذاب قرآن نیز بخشی از برنامه های این جلسه بود.
برپایی نشست قرآنی در مسجد سوندا کلاپا شهر جاکارتا
نشست قرآنی با حضور حجت الاسلام احمدی در مسجد سوندا کلاپا شهر جاکارتا برگزار شد.
در این مراسم که جمعی کثیری از مردم اهل سنت حضور داشتند نشست قرآنی برگزار و حجتالاسلام احمدی مناقب و ویژگیهای قرآن کریم سخنرانی کرد.
در این اجتماع عظیم حجت الاسلام احمدی، قرائت قرآن جذابی را نیز ارائه نمود و پس از آن جناب پرفسور نصر الدین عمر قائم مقام سابق وزارت دین اندونزی به ارائه سخن پرداخت.
بنابر این گزارش آقای احمدی شاهرختی پس از اجرای برنامه در مسجد، در میان معتکفین که به مناسبت شب تحویل سال جدید میلادی با برگزاری مراسم اعتکافی به نام ذکر اکبر شب را به صبح میرسانند، شرکت و ضمن برگزاری جلسه با مدیران و دست اندرکاران برگزاری مراسم و پاسخ به پرسشها به برپایی نشست قرآنی پرداخت.
وی همچنین ضمن تبریک سال نو میلادی و به فال نیک گرفتن آن با ایام ولادت با سعادت پیامبر اکرم(ص) آرزو کرد زندگی و مرگ ما بر اساس نگاه به دستورات آن حضرت باشد.
این مسجد یکی از مساجد مشهور جاکارتا است که در منطقه جاکارتای مرکزی قرار دارد.