اگر به انصاف به آیه شریفه تطهیر نگاه کنیم، بسیاری از اختلافات برطرف خواهد شد و در کاهش اختلافات و پیدا کردن راه درست میان راههای مختلفی که ارائه میشود، تأثیرگذار خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری مباحث به نقل از خبرگزاری قرآنی ایکنا , حجتالاسلام والمسلمین عبدالرحمن باقرزاده، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه مازندارن ، در رابطه با اثر وی با عنوان «پژوهشی جدید درباره آیه تطهیر» که مقام سوم را در جشنواره فارابی کسب کرده است، گفت: در بدو امر خدا را شاکرم که این اثر ناقابل که به ساحت مقدس اهل بیت(ع) تقدیم شد، مورد لطف اهل بیت(ع) نیز واقع شد و مورد توجه داوران جشنواره فارابی قرار گرفت.
وی در رابطه با این اثر که در سال ۹۱ نیز بهعنوان کتاب فصل تابستان شناخته شده بود، افزود: این اثر پژوهشی به مدت سه سال از سال ۸۷ تا سال ۹۰ در قالب پایاننامه دکتری یا همان سطح چهار حوزه علمیه قم تدوین شد و پژوهشی در حوزه آیه شریفه تطهیر است. جوانب مختلف این آیه شریفه با دقت و به صورت تحقیق نسبتاً کامل مورد توجه قرار گرفت شبهات مختلف و نظریات گوناگونی که پیرامون این آیه شریفه وجود داشت، بررسی شد. این نظریات با شیوه تطبیقی بین منابع اصیل اهل سنت و منابع شیعه مورد پژوهش قرار گرفت.
امام جمعه شهرستان نور اظهار کرد: تکیه اصلیمان در این کتاب در نقل آرا و اندیشههای برادران اهل سنت از خود کتابهای اهل سنت بود. در این کتاب به شبهات مختلفی که به نظریه شیعه وارد بود، پاسخ داده شد. نظریه شیعه همان انحصار مصادیق اهل بیت(ع) در اصحاب کساء است.
نظریات گوناگون درباره آیه تطهیر
وی با اشاره به نظریات مقابل نظریه شیعه گفت: در مقابل، دو نظریه، نظریه عمده در برابر نظریه شیعه به حساب میآیند؛ نظریه اختصاص آیه به همسران پیامبر(ص) و نظریه اشتراک بین همسران و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) که با دلایل مستند و قاطع نظریه شیعه به اثبات رسید و دو نظریه دیگر مورد نقد واقع شد.
حجتالاسلام باقرزاده افزود: در این کتاب ادعاها و شبهات پاسخ گفته شد و نظریه شیعه به اعتراف بخش عظیمی از علمای اهل سنت و دانشمندانی که در طول تاریخ معتقد بودند که آیه شریفه تطهیر مصادیقی جز اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ندارد، استناد شد. علمای زیادی از اهل سنت چنین اعترافاتی داشتهاند.
نفر سوم جشنواره فارابی گفت: در آخر این فصل دستاوردهای این آیه شریفه یا به عبارتی پیامهای آیه شریفه، بحث عصمت اهل بیت(ع) و مرجعیت علمی اهل بیت(ع) مورد تحقیق قرار گرفت و ارتباط آیه شریفه با حدیث ثقلین، ارتباط آیه با آیه شریفه مس و سایر مباحث دیگر در این کتاب مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفت. آیه «لَّا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»، (واقعه/۷۹) آیه معروف یه آیه مس است و اثبات شد که منظور از «الْمُطَهَّرُونَ» همانهایی هستند که مصادیق آیه شریفه تطهیر هستند و متن حقیقت قرآن یعنی درک باطل و حقیقت و تأویل و تفسیر واقعی قرآن از آن کسانی است که مطهر باشند یعنی به اراده الهی تطهیر شده باشند که همان مصادیق آیه شریفه تطهیر هستند.
وی در پاسخ به این سؤال که چه خلأیی باعث نگارش این اثر شد، اظهار کرد: خوشبختانه تحقیقات فراوانی در حوزه باورهای شیعی با تکیه بر قرآن کریم صورت گرفته بود؛ ولی بر این باور بودم که آیه شریفه تطهیر اگر به دقت مورد عنایت قرار بگیرد میتواند شاهکلیدی برای حل اختلافات بین برادران اهل تسنن و جامعه شیعی با رویکرد منطقی باشد.
حجتالاسلام باقرزاده عنوان کرد: اگر ما به انصاف به آیه شریفه تطهیر نگاه کنیم بسیاری از اختلافات برطرف خواهد شد. با توجه به گسترش دستهای منحوس دشمنان اسلام جهت تشدید اختلافات بین امت اسلام به نظر میرسد که تکیه بر منبع مشترک و کتاب مشترک یعنی قرآن کریم و تک تک آیات و نگاه منصفانه به این آیات شریف میتواند در کاهش اختلافات و پیدا کردن راه درست در میان راههای مختلفی که ارائه میشود تأثیرگذار باشد.
آیه تطهیر؛ شاهکلید حل اختلافات
وی با بیان اینکه یکی از آیات کلیدی و شاهکلید حل اختلافات میتواند آیه شریفه تطهیر باشد، گفت: با این رویکرد به بررسی این آیه شریفه پرداختم تا انشاءالله بتواند رافع اختلافات باشد.
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران افزود: خوشبختانه پژوهشهایی در حوزه آیه شریفه تطهیر صورت گرفت از جمله اثری که از مرحوم آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی و آیتالله اشراقی باقی مانده است و همچنین اثری که توسط یکی دیگر از علما، علامه مرتضی آملی نگارش یافته و در این باره تحقیقاتی صورت گرفته است. بنده بر سر سفره این بزرگان هستم؛ اما به این گستردگی اثری در حوزه آیه تطهیر که چاپ شده باشد سراغ ندارم.
وی در رابطه با اثر دیگری که در دست تألیف دارد، گفت: آخرین پژوهش بنده بررسی بعضی از تحریفات و سانسورهایی است که از سوی بعضی از دستهای بدخواه و وابسته به جریانات منحرف فکری در منابع برادران اهل سنت صورت گرفته است.
حجتالاسلام باقرزاده اظهار کرد: اگر بررسی دقیقی در منابع مختلف اهل سنت داشته باشیم میبینیم که متأسفانه با وجود اینکه بهعنوان میراث جامعه اسلامی آثار علمی بزرگان گذشته باید سالم باقی بماند و مسلمانان، امانت را به نسلهای بعد منتقل کنند متأسفانه سانسورها و تحریفهای مختلفی در منابع اهل سنت شکل گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه مازندران گفت: آخرین اثر بنده که در مرحله نشر قرار دارد، بررسی مصادیق و ارائه نمونههایی از تحریفات و سانسورهای صورت گرفته در منابع اهل سنت است. این اثر هنوز چاپ نشده است، اما تألیف و تنظیم آن تمام شده و در مراحل پذیرش در انتشارات، بررسیها و داوریهاست.